Hulp en ondersteuning

BeautyFile is gerenommeerd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het programma sluit nauw aan bij de werkwijze van de schoonheidspecialist c.q. masseur. Het is daarom gemakkelijk aan te leren. Bovendien kun je er al heel gauw mee uit de voeten voor het bijhouden van patientgegevens, het uitgeven van facturen en kwitanties en het up-to-date houden van het kasboek.

Niettemin biedt FootFit Software een breed scala aan hulp- en ondersteuningsmogelijkheden.

Handleiding en Help

De uitgebreide handleiding is opgenomen in uw BeautyFile programma. Dit pdf-document is eventueel uit te printen of op een tablet te plaatsen. Daarnaast bevat BeautyFile een help-systeem, die de zelfde info bevat, maar nu gemakkelijk doorzoekbaar. Bovendien vind je op zeer veel plekken in het programma "helpknoppen" met deel-informatie. Maak er gebruik van.

Video-instructies

Op ons Youtube-kanaal: tientallen korte hoe-doe-ik-dat-nu filmpjes. Instructief!

Website

Op deze website treft u diverse zaken aan die in bepaalde gevallen nuttig kunnen zijn. Bijvoorbeeld de pagina veelgestelde vragen. Heel vaak is uw probleem al eens door iemand anders naar voren gebracht. En hebt u de oplossing voor het grijpen.

Kijk ook op de tips-pagina. En vergeet niet de diverse artikelen waar u veel info in terug kunt vinden.

Helpdesk

Het helpdeskteam staat voor u klaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Stel uw vraag altijd via het helpdeskformulier. Alleen dan kunnen wij u snel en effciënt helpen, omdat dit formulier de juiste informatie bevat. Het helpdeskformulier kan ook vanuit BeautyFile worden verzonden. Dat is veel simpeler omdat het formulier dan al bijna helemaal is ingevuld.

Indien nodig dan kan er een belafspraak worden gemaakt op basis van de ingevulde informatie. In dergelijke gevallen kunnen onze teamleden via Internet een verbinding met uw computer maken en met u "meekijken", als u daarvoor toestemming geeft. Dit is erg handig om bepaalde zaken uit te leggen of eventueel een probleem op te lossen.

De helpdesk is enkele keren per jaar gesloten (vakantieperiode). Raadpleeg hiervoor de nieuwspagina.

Opmerking: recht op helpdesk-ondersteuning is voorbehouden aan gebruikers met een geldig service-abonnement. De eerste drie jaar gerekend vanaf de aanschafdatum is het service-abonnement automatisch inbegrepen.

Workshops

FootFit organiseert regelmatig workshops door het hele land waarin informatie wordt gegeven over het gebruik van het programma. De nadruk ligt hierbij op de algemene toepassingen in de dagelijkse praktijk. De workshops zijn interactief en worden gegeven aan kleine groepen van, in de regel, 10 tot 12 personen. Lees meer.