Tips

Als u BeautyFile voor het eerst gebruikt zult u bemerken dat er een aantal voorbeeldpatienten in de gegevens-database zijn opgenomen. Wij raden u aan om eerst met deze gegevens aan de slag te gaan om de werking van het programma onder de knie te krijgen. Daarna kunt u deze fictieve patienten verwijderen door middel van de knop "Voorbeelden verwijderen" in het venster menu>bestand>patientenbeheer.

Welke kassalade?

BeautyFile is geschikt voor het werken met een elektrische kassalade, aan te sluiten via een USB kabel. Wij hebben goede ervaringen met de Digipos kassalade, bijvoorbeeld de EC-410 USB. Deze kan op een USB ingang worden aangesloten. Let op: er zijn ook nog (goedkopere) types te koop, waarbij een externe USB-serie adapter gekocht moet worden ("Gigatek kassalade convertor voor USB poort"). Voorbeelden van webshops die deze kassalade leveren zijn i-pos.nl, pointofsale.nl, centralpoint.nl.

eID-kaartlezer

Voor Belgische gebruikers:
Sluit een kaartlezer aan en lees de informatie van een eID-kaart in. Zowel voor nieuwe cliënten als bestaande. Inclusief foto.
De knop om het inleesscherm te activeren bevindt zich in de opschriftbalk "Cliëntgegevens".

Over backups 1

Neem geen risico! Het is noodzakelijk om dagelijks na afsluiten een backup te maken. Bijvoorbeeld op een USB-stick. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de cloud (Onedrive, Googledrive, Dropbox) of op een externe harde schijf of een NAS of via een online backup systeem.

Over backups 2

Wij raden aan om bovendien eens per week een extra backup te maken op een ander medium. Bijvoorbeeld dagelijks op een USB-stick en eens per week op een tweede USB-stick. Immers niet alleen de PC, maar ook een opslagmedium zal ooit aan het eind van zijn levensduur komen.

Verzekeringspakket-informatie

Voor Nederlandse gebruikers:
Voorbereiding: rechtsklik op "Zorgverz." in de cliëntgegevens. Er verschijnt een keuzelijst van zorgverzekeraars. Bij selectie van een zorgverzekeraar wordt het zogenaamde UZOVI-nummer tussen blokhaken weergegeven gevolgd door een afkorting. Dit identificeert de zorgverzekeraar. Hierachter kunt u vervolgens het polisnummer toevoegen. Voorbeeld: [3329] Avero 123456
Hier gaat het om: zodra er een geldig UZOVI-nummer tussen blokhaken is weergegeven in "Zorgverz." kunt u daarop dubbelklikken voor een directe link naar de verzekeringspakket-info op de ProCERT site!
Dezelfde link is ook te vinden in het resultaatscherm van COV (Controle Op Verzekering).

Foto's snel importeren door te slepen

Snel een foto importeren in BeautyFile? Dat kan zo: sleep de foto naar het geopende foto-tabblad. Of met een groep foto's: selecteer de gewenste foto's en sleep de hele groep naar het geopende foto-tabblad.

Rekeningnummers

BeautyFile nummert facturen en kwitanties automatisch voor u. Let er op dat deze nummers bestaan uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte is vast en kunt u zelf instellen via het menu: Instellingen en dan Rekening. Het tweede deel bestaat uit een getal van 4 cijfers dat wordt opgehoogd zodra een factuur (of kwitantie) wordt ingeboekt (= opgeslagen).

Zoeken op telefoonnummer

Hebt u dat wel eens? Bij het afluisteren van het antwoordapparaat heeft iemand ingesproken dat hij of zij een afspraak zou willen maken. Maar u kunt wel het telefoonnummer verstaan, maar niet de naam... Gebruik dan BeautyFile om snel de naam te achterhalen door te zoeken op telefoonnummer (via het menu).

Tekst in voetenkaart

Wanneer u tekst invoegt op de voetenkaart, maak er dan een gewoonte van dat de eerste letter van het woord de plaats aanwijst van de aandoening. Bijvoorbeeld bij een "weke likdoorn" wordt de tekst zo geplaatst dat de positie van de "w" overeenkomt met de plaats van de likdoorn. Ditzelfde geldt ook voor de Gezichtskaart.

cliënt is afspraak vergeten

U kent dat wel. U bent een cliënt aan het behandelen. De telefoon gaat. Een andere cliënt aan de lijn met de vraag wanneer ook al weer zijn volgende afspraak was? Zo zoekt u dit snel op in BeautyFile. Ga naar de agenda. Kies vervolgens de afsprakenlijst (linksonder). Selecteer aan de linkerzijde de naam van de cliënt. Nu verschijnt de lijst met de data van zijn afspraken. Als u op de gewenste datum klikt springt de agenda naar de betreffende week en kunt u ook de tijd aflezen. Vervolgens gaat u weer terug naar de cliëntgegevens.

Niet gebruikte tabbladen

Wellicht gebruikt u niet alle tabbladen. Bijvoorbeeld u hebt geen belang bij de Gezichtskaart. Dan kunt u dit tabblad onzichtbaar maken. Ga naar het Menu, kies instellingen en vink het betreffende tabblad uit. Omgekeerd kunt u het ook weer zichtbaar maken.

PC uitzetten

Zet de computer niet uit voordat u BeautyFile heeft afgesloten. Als er bij het afsluiten een backup wordt gemaakt, wacht dan tot de backup helemaal klaar is voordat u de PC afsluit.

PC aan laten staan?

Als u 's nachts of in het weekend de PC aan laat staan dan is de standby stand aan te bevelen. Maar zorg wel dat u eerst BeautyFile afsluit.

Gebruik het Helpdesk formulier

Voor geregistreerde gebruikers: als u een vraag hebt, stel deze dan via het helpdeskformulier. U wordt dan sneller geholpen.