Beginnen met BeautyFile

Contact zoeken met helpdesk

   De snelste en gemakkelijkste manier om een vraag aan de Helpdesk te stellen
Waar vind ik mijn Registratiecodes, service abonnement, buildversie

   Uitleg hoe je belangrijke informatie kunt vinden met betrekking tot je programma. Bijvoorbeeld tot wanneer je service-abonnementloopt.
Start met BeautyFile: downloaden proefversie

   Bekijk hier hoe u gemakkelijk BeautyFile kunt downloaden om uit te proberen.
Start met BeautyFile: introductie - hoe werkt het?

   Benieuwd naar de mogelijkheden van BeautyFile? Hier een korte introductie video waarin diverse aspecten van het programma naar voren komen.
Start met BeautyFile: basisinstellingen via 'praktijk'

   Deze video laat zien wat u bij 'praktijk' kunt instellen.
Start met BeautyFile - basisinstellingen via 'instellingen'

   Deze video laat zien wat u bij 'instellingen' kunt instellen.
Start met BeautyFile - extra functies

   Een snelle blik in de extra's die BeautyFile te bieden heeft
Kasboek instellen

   Hoe kun je (eenmalig) je kassaldo instellen? Zodat je altijd kunt controleren of je kas "klopt"?Email

E mail instellen

   In deze video beantwoorden we de vraag hoe u de e-mail kunt instellen om te kunnen mailen vanuit BeautyFile. Als u een g-mail, outlook.com of een hotmail e-mailadres heeft dient u andere instellingen te gebruiken. Bij andere e-mailadressen kunt u de SMTP van uw internetprovider gebruiken. Kijk hier welke bij uw provider hoort: https://www.provalue.nl/helpdesk/overzicht-mailservers/
Een groep klanten een nieuwsbrief mailen

   Stuur een mailing naar uw klanten via email.Backups maken

BeautyFile: back-up instellen

   In deze video laten we zien hoe u kunt instellen op welke locatie BeautyFile een back-up maakt wanneer u hem afsluit. Dit stelt u in principe één keer in.
BeautyFile: back-up maken

    In deze video kunt u zien hoe u een back-up kunt maken.
BeautyFile: back-up importeren

   In deze video kunt u zien hoe u een back-up kunt importeren. De back-up bevat alle gegevens van uw laatst gebackupte BeautyFile. De klantgegevens, administratie, maar ook uw registratie codes. Zo kunt u verder werken.Updaten en overzetten

BeautyFile: overzetten van de ene naar de andere computer

   Bij het overzetten van BeautyFile naar een andere computer kunt u deze video bekijken.
Hoe gaat het Updaten in zijn werk?

   Van tijd tot tijd krijg je een melding van het programma zelf of door middel van email-nieuws dat er een update beschikbaar is. Een update is in feite een nieuwe versie van het programma met een of meer verbeteringen of uitbreidingen. Het is dus aan te raden om updates altijd uit te voeren. Bekijk in dit filmpje wat je dan moet doen.
Briefpapier

Briefpapier invoegen: intern (deel 1)

   Ontwerp je eigen briefpapier met kop- en voettekst en logo's. Bedoeld voor facturen en brieven/rapportages.
Briefpapier invoegen: PDF-bestand (deel 2)

   Voeg je eigen briefpapier toe op basis van een pdf-achtergrond die je hebt gemaakt in bijvoorbeeld Word. Bedoeld voor facturen en brieven/rapportages.
Printen op voorbedrukt briefpapier en toch kunnen mailen met PDF-achtergrond (deel 3)

   Je kunt ook printen op voorbedrukt briefpapier, terwijl je voor het verzenden van facturen en rapportages per email gebruik maakt van intern ontworpen briefpapier of briefpapier op basis van pdf-achtergrond.Diversen

Voetenkaart(en) opslaan en terugkijken

   De informatie die wordt vastgelegd kun je terugkijken (tot 20 afspraken geleden).
Foto's en pasfoto toevoegen en verwijderen

   Hoe kun je foto's toevoegen of verwijderen? Hoe voeg je een pasfoto toe aan de klantgegevens?
Eigen formulieren toevoegen in dossier

   BeautyFile heeft standaardformulieren voor diverse doeleinden (anamnese, diabetes, riscicovoet, podologie, wellness- en sportmassage, schoonheidsbehandelplan, huidanalyse). Maar zit uw formulier er niet bij? Kijk dan hier hoe je je eigen formulier kunt toevoegen.
Overleden klant

   Wij laten u zien hoe u kunt aangeven dat een klant overleden is.Vervolgens laten we zien hoe u een overleden klant uit uw lijst kunt halen zonder dat u de klant verwijdert. Dit is belangrijk voor uw administratie. Als u de klant zou verwijderen betekend dit dat de facturen van die klant ook verwijderd worden en dat is belastingtechnisch niet correct.
Werken met meerdere medewerkers in de agenda?

   Hoe kun de agenda eenvoudig kunt splitsen in deelagenda's per medewerker en weer samenvoegen.Administratie

Cadeaubonnen

   De enige juiste manier om cadeaubonnen te verkopen en verwerken, zodat het belasting technisch klopt, staat in deze video centraal.
Voorbeelden van deelbetalingen

   In deze video worden een aantal mogelijke deelbetalingen uitgelegd. uiteraard zijn er meer deelbetalingen mogelijk dan hier weergeven worden, maar a.d.h.v. de voorbeelden in dit filmpje kunt u alle mogelijkheden toepassen. Er wordt gedemonstreerd:
- een factuur die deels contant voldaan wordt en deels per factuur
- een factuur die deel contant en deel per pin voldaan wordt
- een factuur die door een klant nu deels betaald wordt per bankoverschrijving en de volgende keer het restbedrag contant
- U heeft de rekening ingeboekt, maar tijdens het afrekenen wil de cliënt/patiënt toch op een andere wijze betalen. Hoe verandert u dit? Let op: dit geldt alleen voor uw laatst ingeboekte factuur
Extra regel toevoegen in rekening

   In deze video leggen wij uit hoe u gemakkelijk een extra regel kunt toevoegen in een rekening. Deze komt dan onder de 'behandeling' te staan zonder BTW of bedragen.
Jaaroverzicht klant & overzicht declaraties van een klant

   Hier kunt u zien hoe u voor een klant een jaaroverzicht kunt genereren. Dit overzicht is niet te gebruiken om in te dienen bij de zorgverzekeraar. Als de klant daarom een overzicht vraagt, dient u elke rekening stuk voor stuk te sturen naar de klant of te printen. Deze kan de klant vervolgens indienen.
Ook laten we zien waar u kunt zien hoe vaak een klant al gedeclareerd heeft, in welk kwartaal en of de verzekeraar al uitbetaald heeft aan u.
Voorbereidingen voor gebruik inkoopboek

   In deze video laten we zien welke voorbereidingen je moet treffen voor je op een correcte manier het inkoopboek kan gebruiken.Werking en verschil inkoopboek i.c.m. de module Boekhouden Compleet

   Bekijk hier hoe het gebruik van het inkoopboek met BHC in zijn werk gaat. Ook zie je het verschil in inkoopboek als je de module Boekhouden Compleet gebruikt.
Inkoopboek gebruiken (zonder module Boekhouden Compleet)

   Bekijk hier hoe je het inkoopboek gebruikt.
Deelbetaling verwerken bij inkoopboek (zonder module Boekhouden Compleet)

   Stel u heeft een factuur die u in delen op verschillende wijzen betaald heeft. Hoe moet u dit dan verwerken in BeautyFile? Bekijk deze video alleen als u géén gebruik maakt van de Module Boekhouden Compleet.
Credit nota verwerken bij inkoop

   Mocht u een credit nota hebben gekregen of heeft u een product terug gebracht, geld teruggekregen maar geen creditnota ontvangen? Bekijk dan deze video om dit op de juiste manier te verwerken in uw administratie.
Betalingsverschil in inkoopnota verwerken

   Betalingsverschillen of afrondingsverschillen kunt u tegen komen bij het inboeken van uw inkoopfacturen. De volgende kwesties kunt u tegen komen:
1. Is het totaalbedrag van uw inkoopfactuur juist, maar de BTW niet?
2. Is het Btw-bedrag correct maar het totaalbedrag na het optellen niet?
3. Of verschilt het totaalbedrag van uw inkoopfactuur en het Btw-bedrag met een paar cent dan BeautyFile aangeeft?
Dit probleem komt voort uit het feit dat jullie leveranciers op verschillende manieren de BTW kunnen berekenen op een verkoopfactuur. Bekijk hier hoe je dit kan oplossen!
Einde boekjaar: denk aan de nummering van de facturen

   Het boekjaar is voorbij. Een nieuw jaar begint. Dus het juiste moment om de automatische factuurnummering te herstarten.
Wat te doen aan het einde van het boekjaar met je voorraad?

   Het boekjaar is voorbij. Dan moeten er een paar speciale dingen gebeuren om het jaar boekhoudkundig te kunnen afsluiten. Een van die dingen heeft te maken met de voorraad.